Rookworst van Keurslager Arnold Daals weer met goud bekroond

 In Homepage, Nieuwspagina

Rookworst van Keurslager Arnold Daals weer met GOUD bekroond!

De landelijke Keurslager rookworstkeuring vond dit jaar plaats op een stormachtige dag. Ideaal weer om de kwaliteit van de Keurslager rookworsten te bepalen. Een deskundige vakjury keurde de rookworsten op diverse punten en concludeerde dat de ambachtelijke rookworst van Keurslager Arnold Daals uit Winterswijk van hoge kwaliteit is. De rookworst van Keurslager Daals werd met GOUD – en de maximale score van 100 punten! – bekroond.

Elk jaar weer steekt Keurslager Arnold Daals veel tijd in het perfectioneren van de rookworst. Een vakman gaat nu eenmaal altijd voor het lekkerste product. “Om de beste kwaliteit te garanderen laten we onze rookworsten altijd door een onafhankelijke jury keuren. We maken onze rookworsten met grote zorg: van het kruiden van het beste vlees, tot het roken in onze rookkasten.”, vertelt Arnold

Goud in handen

De keurmeesters testten de rookworst onder andere op smaak, geur, samenstelling en uiterlijk. “Een rookworst moet uiteraard goed van smaak zijn en de darm goed gevuld en mooi goud/geel van kleur. Verder is het belangrijk dat de typische rooksmaak en geur in voldoende mate aanwezig zijn. Dat maakt een rookworst tot een echte ambachtelijke Keurslager rookworst”, aldus Keurslager Arnold Daals. “Onze rookworst voldoet aan al deze eisen, dus hebben we van de vakjury het goudkeur certificaat ontvangen”, vertelt de gedreven ondernemer.

Jaarlijkse rookworstkeuring

De Vereniging van Keurslagers organiseert elk jaar de rookworstkeuring, waarbij een onafhankelijke vakjury de rookworsten blind beoordeelt op de juiste ‘bite’, kleur, samenstelling, geur en smaak. Naast een uitgebreid juryrapport ontvangen alle winnaars een certificaat.

Recent Posts