Keurslager Arnold Daals winkel overzicht

Nieuwspagina Keurslager Arnold Daals

Rookworst van Keurslager Arnold Daals weer met goud bekroond

Rookworst van Keurslager Arnold Daals weer met GOUD bekroond!

De landelijke Keurslager rookworstkeuring vond dit jaar plaats op een stormachtige dag. Ideaal weer om de kwaliteit van de Keurslager rookworsten te bepalen. Een deskundige vakjury keurde de rookworsten op diverse punten en concludeerde dat de ambachtelijke rookworst van Keurslager Arnold Daals uit Winterswijk van hoge kwaliteit is. De rookworst van Keurslager Daals werd met GOUD – en de maximale score van 100 punten! – bekroond.

Elk jaar weer steekt Keurslager Arnold Daals veel tijd in het perfectioneren van de rookworst. Een vakman gaat nu eenmaal altijd voor het lekkerste product. “Om de beste kwaliteit te garanderen laten we onze rookworsten altijd door een onafhankelijke jury keuren. We maken onze rookworsten met grote zorg: van het kruiden van het beste vlees, tot het roken in onze rookkasten.”, vertelt Arnold

Goud in handen

De keurmeesters testten de rookworst onder andere op smaak, geur, samenstelling en uiterlijk. “Een rookworst moet uiteraard goed van smaak zijn en de darm goed gevuld en mooi goud/geel van kleur. Verder is het belangrijk dat de typische rooksmaak en geur in voldoende mate aanwezig zijn. Dat maakt een rookworst tot een echte ambachtelijke Keurslager rookworst”, aldus Keurslager Arnold Daals. “Onze rookworst voldoet aan al deze eisen, dus hebben we van de vakjury het goudkeur certificaat ontvangen”, vertelt de gedreven ondernemer.

Jaarlijkse rookworstkeuring

De Vereniging van Keurslagers organiseert elk jaar de rookworstkeuring, waarbij een onafhankelijke vakjury de rookworsten blind beoordeelt op de juiste ‘bite’, kleur, samenstelling, geur en smaak. Naast een uitgebreid juryrapport ontvangen alle winnaars een certificaat.

Paul’s pie proeverij

Proeverij Paul's Pie

Zaterdag 28 januari hebben wij Paul van Paul’s Pie in de winkel mogen begroeten.
Hij verzorgde bij ons op een zeer prettige manier een proeverij van zijn heerlijke “Paul’s Pie”.
Gezien de enthousiaste en leuke reacties die we hierop hebben ontvangen, was dit een groot succes!

Een “Paul’s Pie”, bereid volgens traditioneel recept, is afkomstig uit Nieuw Zeeland en Australië. Paul zelf, geboren en getogen in Nieuw Zeeland, heeft deze lekkernij op zaterdag 28 januari bij ons in de winkel zelf laten proeven!

Nieuw Zeeland en Australië zijn voormalige Engelse kolonies, maar een groot deel  van de bevolking komt uit andere Europese en Aziatische landen. Zij hebben de Engelse  pie verder ontwikkeld tot een traditionele  lunch, diner of snack, die te krijgen is in allerlei internationale smaken.

Paul’s Pie is gemaakt van twee verschillende soorten roomboterdeeg. De bodem is stevig genoeg, zodat de pie uit de hand gegeten kan worden. De deksel zorgt voor een knapperige smaakbeleving. De malse, hartige vulling belooft altijd een aangename smaaksensatie te zijn. ‘Finger-licking good’ is het gezegde in Nieuw Zeeland.

De Paul’s Pie is gemakkelijk te bereiden. Ideaal als een tussendoortje of onderdeel van een maaltijd met bijvoorbeeld een lekkere salade. Ook heerlijk met een biertje of glaasje wijn erbij.

Gourmetprijs voor klanten Arnold Daals

Gourmetprijs voor klanten Keurslager Arnold Daals

Onder de hashtag #PretMetGourmet hebben de Keurslagers in Nederland in december 2016 gezamenlijk een gourmetwedstrijd uitgeschreven. Fanatieke ‘gourmetters’ konden hun gourmetfoto delen in de hoop één van de prijzen te winnen. Onder de honderden foto-inzendingen zijn twee van die prijzen naar twee klanten van Keurslager Arnold Daals in Winterswijk gegaan.

Naast Keurslager cadeaukaarten ter waarde van 250 euro konden klanten gloednieuwe gourmetsets winnen of voor 40 euro een nieuwe gourmetbestellingen plaatsen. Dat lieten veel gourmetliefhebbers zich geen twee keer zeggen. Het gevolg was dat de gourmetstellen massaal op tafel werden gezet en de foto’s binnenstroomden op de Facebookpagina, twitter en website van de Keurslager.

Origineelste foto
Ook Esther Buiel en Cynthia Sessink, klanten van Keurslager Arnold Daals, deden mee en haar foto’s sprongen er qua originaliteit uit. En dat is beloond met nieuwe gourmetsets. ‘Wij vinden het super leuk dat deze prijzen naar twee van onze klanten zijn gegaan. Het is natuurlijk een actie van alle Keurslagers in Nederland, dat zijn er bijna 500, des te leuker dat wij deze prijzen mogen uitreiken”, aldus een enthousiaste Arnold.

Gourmetten blijft ‘in’
Hoewel gourmetten wellicht een wat ouderwets imago heeft, blijkt steeds weer opnieuw dat het nog steeds in is. Deze actie is hier natuurlijk een goed voorbeeld van. Arnold Daals: “We zien dat het hele jaar door blijven gourmetten, met een piek in de decembermaand. Het is makkelijk, je zit gezellig met elkaar aan tafel en er is voor ieder wat wils. We hebben dan ook een uitgebreid assortiment, met de kwaliteit die onze klanten van ons gewend zijn.”

Bedrijfscertificaat 2016-2017

Keurslager Arnold Daals glansrijk door de keuringen

Keurslager Arnold Daals heeft met succes drie onaangekondigde keuringen doorlopen. Door een voldoende te scoren op hygiëne, voedselveiligheid en ondernemerschap voldoet de Keurslager aan alle door de Vereniging van Keurslagers gestelde eisen en mag daarmee de titel ‘Keurslager’ blijven voeren.

De drie keuringen zijn door het onafhankelijk inspectiebureau Diversey Consulting Services en door de Vereniging van Keurslagers uitgevoerd.  Uitgangspunt bij deze keuringen zijn de richtlijnen die zijn vastgelegd in het officiële Keurslager Formulehandboek en het Keurslager Kwaliteitssysteem.

 Voedselveiligheid
Hygiëne en voedselveiligheid zijn een belangrijk onderdeel voor de Vereniging van Keurslagers. Daarom vonden er bij Keurslager Daals twee onverwachte keuringen plaats. Een extern inspectiebureau beoordeelde op een onverwacht moment verschillende vleessoorten op microbiologische kwaliteit. Daarnaast zijn door de Vereniging van Keurslagers de processen gekeurd voor een goede naleving op de voedselveiligheid en hygiëne. Beide keuringen op het Keurslager Kwaliteitssysteem heeft Keurslager Arnold Daals goed doorlopen.

 Vakmanschap

Tevens werd Keurslager Arnold Daals door de Vereniging van Keurslagers geïnspecteerd op versheid, assortiment, vakmanschap, klantvriendelijkheid en presentatie. Ook deze keuring was voor de ondernemer succesvol.

Continu verbeteren

De jaarlijkse keuringen dienen als controlemoment en tevens als kans om eventuele verbeteringen in het bedrijf aan te pakken. Op die manier blijft het kwaliteitsniveau gehandhaafd. Bij de Vereniging van Keurslagers zijn rond de 500 slagers in Nederland aangesloten.

Auto knalt tegen pui

Auto wil keren op de weg maar knalt tegen pui slagerij

Winterswijk, 27 oktober 2016

Een automobilist is gistermiddag tegen de gevel van Keurslagerij Arnold Daals aan de Willinkstraat in Winterswijk geknald.
Een medewerkster van de slagerij stond naar eigen zeggen te trillen op haar benen:
“Het was echt een heel harde knal. Ik ben nog steeds niet bekomen van de schrik. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen.”
Volgens wijkagent Willem Saris wilde de bestuurder zijn auto voor de winkel keren.
“Hij reed met de achterkant van zijn wagen tegen een paaltje aan. Van de schrik trapte hij vermoedelijk op het gaspedaal in plaats van de rem.
Toen knalde hij tegen de slagerij aan.”
De medewerkster zag de man zijn auto keren op straat. “We zagen het gebeuren, maar je verwacht natuurlijk niet dat iemand zo tegen de pui rijdt.”

De slagerij werd in 2014 nog getroffen door een brand. “Hoeveel pech kun je hebben. Hopelijk kunnen we snel weer open.”

bron: de gelderlander

Bedrijfsreportage “de Keurslager”

Uitgelicht: artikel in 'de Keurslager'

In het vakblad, exclusief voor Keurslagers, genaamd “de Keurslager”, staat een leuke bedrijfsreportage over ons bedrijf.
Dit vakblad wordt 10x per jaar uitgegeven en komt bij de ca. 500 Keurslagers in ons land in de brievenbus.

Hier krijgt u een kleine indruk wat er zoal gebeurd in onze ambachtelijke slagerij.

Lees hier het hele artikel uit de Keurslager. (pdf zal extern openen)