Vlees met een verhaal

Raszuiver rundvlees uit Twente; smaak en kwaliteit

Rundvlees is één van onze specialiteiten. Eigenlijk wel logisch als u zich bedenkt hoe lekker rundvlees is.
Liefhebbers van puur rundvlees laten genieten van een heerlijke malse biefstuk, of van een mooie riblap. Dat is onze uitdaging. Het is ons vak vlees met smaak te selecteren en voor te bereiden. Vlees van de beste kwaliteit en van goede komaf. Hierdoor weet u dat u bij ons altijd verzekerd bent van een veilig en vertrouwd stukje rundvlees. In Twente werken een aantal boeren met eenzelfde passie voor goed vee en vlees. Zij mesten onze runderen. In een groene omgeving, waar nog rust en ruimte is. Resultaat: luxe, mals rundvlees van de hoogste kwaliteit. Lees meer >

Black Angus; speciaal geselecteerd Iers rundvlees

Rundvlees dat wij ook gebruiken voor onze dry-aging cel, zijn speciaal geselecteerde Black Angus runderen uit Ierland. De combinatie van uitgestrekte groene weiden, kalkrijke bodem, rust en het gematigde Ierse zeeklimaat zorgt voor de karakteristieke smaak. De runderen grazen lang buiten en dat komt de kwaliteit van het vlees ten goede. Dit vlees heeft de juiste vetbedekking en -marmering om te laten rijpen.

In Ierland staan de runderen bijna het hele jaar in de wei en scharrelen zo hun eigen ‘natuurlijke’ kostje bij elkaar. Doordat ze veel bewegen en gras eten wordt het vlees heerlijk mals. Tegelijkertijd is het ook duurzaam, diervriendelijk en gezond!

De Angus is bekend om de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees. Dit komt door de goede “marmering” van het vlees: dunne lijntjes vet die door het vlees lopen. Vet heeft de eigenschap dat het smaakaroma’s vasthoudt, wat het zo lekker maakt. Lees meer >

Black Angus Grain fed uit Australië

Het Australisch rundvlees ‘Clare Valley Signature’ wordt geproduceerd in het zuiden van Australië. Hier zijn grote delen van het landschap vlak, er zijn enorme weides en de lucht is schoon. Hier hebben de runderen de ruimte om te scharrelen en te grazen. Clare Valley heeft de hele keten in eigen beheer, van opfok van de runderen tot aan het verpakken van het eindproduct.

De rijke smaak heeft het Australisch rundvlees te danken aan het feit dat de runderen in de periode van afmesten minimaal 100 dagen met granen worden bijgevoerd. Hierdoor ontstaat er een mooie marmering in het rundvlees. Door de marmering is het Australisch rundvlees extra zacht en sappig. Dit komt de smaak zeker ten goede.

Qua populariteit loopt het (Grain fed) Australische Angus beef achter in West Europa ten opzichte van het Noord Amerikaanse Angus beef, maar dit is geheel onterecht! Net als Noord Amerika heeft Australië een lange geschiedenis met Angus beef.

Van dit Australische Black Angus rundvlees hebben wij de sucade en bavette het gehele jaar op voorraad.
Dit zijn spieren met een wat grovere structuur die we normaal gesproken een lange bereiding mee geven.
Echter, door de eigenschappen van dit vlees, komt dit het best tot zijn recht, als u dit een korte bereiding meegeeft; dus bakken als biefstuk. Er zal op dit “werkvlees” iets meer gekauwd moeten worden dan op bijvoorbeeld haasbiefstuk (wat nagenoeg geen bindweefsel heeft, maar daardoor ook nagenoeg geen smaak), maar dat wordt rijkelijk vergoed door de geweldige smaak dat dit vlees biedt! Lees meer >

Dubbel Best, dubbeldoelkoeien van Hollandse bodem

Dubbeldoel- Best- koeien zijn Hollandse melkkoeien met een rijke marmering in het vlees en een mooie vetbedekking aan de buitenrand. Ideaal om te laten rijpen in onze rijpingscel voor een nog betere kwaliteitsbeleving en een heerlijke, volle smaak.

Melkkoeien hebben het goed in de weilanden van Nederlandse boeren waar zij veel ruimte hebben en buiten genieten van het verse gras. ‘s-Winters staan de koeien op stal en krijgen een uitgekiend rantsoen. Het hele jaar door worden de koeien twee keer per dag gemolken, maar niet iedere koe geeft evenveel melk. Koeien die niet genoeg melk produceren worden afgemest; de Dubbeldoel Best koeien.

Koeien die niet genoeg melk produceren steken te weinig energie in de melkproductie en meer in het vlees, met als gevolg een rijke marmering in het vlees. De koeien worden in een tijdsbestek van 2 tot 5 maanden afgemest met extra voeding. Ze worden niet meer gemolken en komen in deze maanden veel aan. Omdat de melkkoeien niet gespierd zijn, worden ze snel vet en door de marmering in het vlees extra smaakvol.

Kortom: in onze eigen dry aging-cel (minimaal 3 weken) gerijpt, gemarmerd vlees met een mooie vetbedekking. Perfect smaakvol vlees voor de ware vleesliefhebber! Lees meer >

Porc D’Or varkensvlees: superieure kwaliteit 

Als slager hebben we passie voor het ambacht en voor echt lekker varkensvlees. Wij willen simpelweg de beste zijn in verse en natuurlijke producten! Wij geloven erin om elke keer iets meer te doen, om iedere keer een beetje meer te bereiken. Zo kunnen we bijvoorbeeld meer doen voor het milieu en dierenwelzijn. Ons Porc D’Or varkensvlees wordt geselecteerd op bevleesdheid, super slagerskwaliteit en door de constante aandacht voor het dierenwelzijn en de gezonde voeding, is het varkensvlees mals en heeft het een unieke smaak. Lees meer >

Boerderijkip

Bewust beter

BOERDERIJKIP is een Hollandse Scharrelkip met meer smaak en een beter leven.

De boerderijkippen zijn van het langzaam groeiende ras: de Hubbard. Dit ras is een kruising tussen een bruine hen en een witte haan en hebben sterke genen. Het vlees komt van dieren die worden gehuisvest in stallen waar het dag- en nachtritme is gewaarborgd.

Weet wat u eet

Wij vinden het belangrijk om de afkomst van de producten te kunnen achterhalen, zodat het welzijn voor mens en dier is gewaarborgd en u verzekerd bent van een verantwoord lekker stukje vlees. Alle boerderijkip-producten zijn stuk voor stuk gecontroleerde kwaliteitsproducten met extra zorg voor duurzaamheid en diervriendelijkheid.Lees meer >

Worstmakerij

De meeste worstsoorten en vleeswaren worden bereid in onze eigen moderne worstmakerij.

De rookworst, fijne en grove leverworst, grillworst, gekookte worst, boterhamworst,  droge worst, de specialiteiten “boerkes” en “nägelholt” en diverse andere vleeswaren zijn op authentieke wijze en met grote zorg gemaakt. Hierdoor is het mogelijk om een constante hoge kwaliteit te bieden van ambachtelijke producten.

Ook beschikken wij over onze eigen rokerij waaruit wij onder andere onze rookvlees, diverse speksoorten, gekookte worstsoorten en gekookte – en rauwe hammen maken tot een uniek broodbeleg.

Daarnaast vullen we ons assortiment aan met de mooiste en smakelijkste specialiteiten uit met name Spanje en Italië. Deze kunnen natuurlijk uitstekend als broodbeleg gebruikt worden, maar lenen zich ook perfect in combinatie bij de borrel!

Onderscheiding
: ‘Met Goud bekroond’

Jaarlijks worden er nieuwe specials van uw Keurslager onderscheiden met het predikaat ‘Met Goud bekroond’. Deze producten moeten voldoen aan strenge hygiëne- en smaakeisen en worden getest door een groep van onafhankelijke keurmeesters. De volgende producten kregen in onze slagerij het predikaat ‘Goud bekroond’:

Gegrilde spareribs, boerkes, rauwe ham
, gebraden gehaktbal, Noorse zuurkoolschotel
, rundvleessalade, knakworst
, grillworst, barbecueworst
, balkenbrij
, boerenleverworst
, nägelholt
, boerenmetworst
 en rookworst
.

Klik hier voor de weekaanbieding!

Onze spareribs: predikaat Goudkeur


Tijdens de nationale productkeuring zijn onze spareribs door een onafhankelijk team van deskundige gekeurd. De jury stelde vast dat de smaak, ‘geur en bite’ van deze spareribs van prima kwaliteit zijn. Daarom verdienen onze spareribs het predikaat Goudkeur.

Weiland Keurslager Arnold Daals
Daals Karbonade
Arnold Daals Keurslager Scharrelkip