Keurslager Arnold Daals winkel overzicht

Kies bewust: duurzaam vlees met een verhaal

Raszuiver rundvlees uit Twente; smaak en kwaliteit

Rundvlees is één van onze specialiteiten. Eigenlijk wel logisch als u zich bedenkt hoe lekker rundvlees is.
Liefhebbers van puur rundvlees laten genieten van een heerlijke malse biefstuk, of van een mooie riblap. Dat is onze uitdaging. Het is ons vak vlees met smaak te selecteren en voor te bereiden. Vlees van de beste kwaliteit en van goede komaf. Hierdoor weet u dat u bij ons altijd verzekerd bent van een veilig en vertrouwd stukje rundvlees. In Twente werken een aantal boeren met eenzelfde passie voor goed vee en vlees. Zij mesten onze runderen. In een groene omgeving, waar nog rust en ruimte is. Resultaat: luxe, mals rundvlees van de hoogste kwaliteit. Lees meer >

De DubbelDoel koe

Een deel van de Hollandse melkkoeien is na haar carrière als melkkoe erg geschikt om nog te zorgen voor een mooi stukje kwaliteits-rundvlees. Daarmee dienen deze koeien een dubbel doel, namelijk de productie van melk en van een goed stukje vlees. Hier komt de term Dubbel Doel Koe vandaan.

Het is zeer duurzaam om een koe die melk heeft gegeven aan het eind van haar leven lekker te laten uitrusten waardoor zij ook nog zorgt voor een heerlijk stukje Nederlands rundvlees.

Perfect smaakvol vlees voor de ware vleesliefhebber! Lees meer >

Black Angus Grain fed uit Australië

Het Australisch rundvlees ‘Clare Valley Signature’ wordt geproduceerd in het zuiden van Australië. Hier zijn grote delen van het landschap vlak, er zijn enorme weides en de lucht is schoon. Hier hebben de runderen de ruimte om te scharrelen en te grazen. Clare Valley heeft de hele keten in eigen beheer, van opfok van de runderen tot aan het verpakken van het eindproduct.

De rijke smaak heeft het Australisch rundvlees te danken aan het feit dat de runderen in de periode van afmesten minimaal 100 dagen met granen worden bijgevoerd. Hierdoor ontstaat er een mooie marmering in het rundvlees. Door de marmering is het Australisch rundvlees extra zacht en sappig. Dit komt de smaak zeker ten goede.

Qua populariteit loopt het (Grain fed) Australische Angus beef achter in West Europa ten opzichte van het Noord Amerikaanse Angus beef, maar dit is geheel onterecht! Net als Noord Amerika heeft Australië een lange geschiedenis met Angus beef.

Van dit Australische Black Angus rundvlees hebben wij de sucade en bavette het gehele jaar op voorraad.
Dit zijn spieren met een wat grovere structuur die we normaal gesproken een lange bereiding mee geven.
Echter, door de eigenschappen van dit vlees, komt dit het best tot zijn recht, als u dit een korte bereiding meegeeft; dus bakken als biefstuk. Er zal op dit “werkvlees” iets meer gekauwd moeten worden dan op bijvoorbeeld haasbiefstuk (wat nagenoeg geen bindweefsel heeft, maar daardoor ook nagenoeg geen smaak), maar dat wordt rijkelijk vergoed door de geweldige smaak dat dit vlees biedt! Lees meer >

Porc Best varkensvlees: Het lekkerste varkensvlees van de Hollandse boer

Een snelle kennismaking met Pork Best?

  • Het lekkerste varkensvlees voor fijnproevers
  • Droog in de pan, sappig op het bord
  • Uitstekende vlees/vetverhouding en volle smaak
  • Afkomstig van Hollandse boerderijen
  • Altijd vers: vandaag geslacht, morgen bij de slager
  • Eerlijk en duurzaam van boer tot bord

. Lees meer >

Boerderijkip

Bewust beter

BOERDERIJKIP is een Hollandse Scharrelkip met meer smaak en een beter leven.

De boerderijkippen zijn van het langzaam groeiende ras: de Hubbard. Dit ras is een kruising tussen een bruine hen en een witte haan en hebben sterke genen. Het vlees komt van dieren die worden gehuisvest in stallen waar het dag- en nachtritme is gewaarborgd.

Weet wat u eet

Wij vinden het belangrijk om de afkomst van de producten te kunnen achterhalen, zodat het welzijn voor mens en dier is gewaarborgd en u verzekerd bent van een verantwoord lekker stukje vlees. Alle boerderijkip-producten zijn stuk voor stuk gecontroleerde kwaliteitsproducten met extra zorg voor duurzaamheid en diervriendelijkheid.Lees meer >

Worstmakerij

De meeste worstsoorten en vleeswaren worden bereid in onze eigen moderne worstmakerij.

De rookworst, fijne en grove leverworst, grillworst, gekookte worst, boterhamworst,  droge worst, de specialiteiten “boerkes” en “nägelholt” en diverse andere vleeswaren zijn op authentieke wijze en met grote zorg gemaakt. Hierdoor is het mogelijk om een constante hoge kwaliteit te bieden van ambachtelijke producten.

Ook beschikken wij over onze eigen rokerij waaruit wij onder andere onze rookvlees, diverse speksoorten, gekookte worstsoorten en gekookte – en rauwe hammen maken tot een uniek broodbeleg.

Daarnaast vullen we ons assortiment aan met de mooiste en smakelijkste specialiteiten uit met name Spanje en Italië. Deze kunnen natuurlijk uitstekend als broodbeleg gebruikt worden, maar lenen zich ook perfect in combinatie bij de borrel!

Onderscheiding: ‘Met Goud bekroond’

Jaarlijks worden er nieuwe specials van uw Keurslager onderscheiden met het predikaat ‘Met Goud bekroond’. Deze producten moeten voldoen aan strenge hygiëne- en smaakeisen en worden getest door een groep van onafhankelijke keurmeesters. De volgende producten kregen in onze slagerij het predikaat ‘Goud bekroond’:

Gegrilde spareribs, boerkes, rauwe ham, gebraden gehaktbal, Noorse zuurkoolschotel, rundvleessalade, knakworst, grillworst, barbecueworst, balkenbrij, boerenleverworst, nägelholt, boerenmetworst en rookworst.

Onze spareribs: predikaat Goudkeur

Tijdens de nationale productkeuring zijn onze spareribs door een onafhankelijk team van deskundige gekeurd. De jury stelde vast dat de smaak, ‘geur en bite’ van deze spareribs van prima kwaliteit zijn. Daarom verdienen onze spareribs het predikaat Goudkeur.

Weiland Keurslager Arnold Daals
Keurslager Arnold Daals Rundvlees
varkenshaas Winterswijk slager
Arnold Daals Keurslager Scharrelkip